Judo examens 27 september 2020

Witte band + gele slip:

Desiree Molema en Randy van der Laan, Davey Holman, Lex Elzinga en Leandro Hommel

Witte band + oranje slip:

Bram Zonneveld, Glenn van der en Sander Haan

Witte band + groene slip:

Marya Alrawi, Baraa Alrawi, Jaysen, Elin Schoonbeek, Bjorn Scheper, Kayleigh Eerens en Rowan Tubee.

Witte band + blauwe slip:

Lars Schipper, Lars Siepel en Angel-Allyssa van 't Ent

Witte band + bruine slip:

Kyan van Kleef en Stephanie Scheper

Gele band:

Marnix van Wissen, Stian van der Veen, Lars Molema enDylan Hendriksen

Gele band + oranje slip:

Daemon Vlenterie, Anne Sillius, Claudia Goral en D'Sean Kamminga,

Gele band + groene slip:

Lucas Raatjes

Gele band + blauwe slip:

Thobian Kluter

Oranje band:

Ivan Tubee, Jordi Holman en David van der Laan

Oranje band + Blauwe slip:

Raya Bakhaty

Groene band:

Anouk Kerbof, Aimee Kuilman, Falco Breukelman, Zoe Hulsebosen Stijn Hulsebos

Groene band + blauwe slip:

Sim Kuilman

Groene band + bruine slip:

Tessa Raatjes

Blauwe band:

Harry Kerbof

Nieuwe Dojo voor Judoschool Wouter Meijer In scheemda

Afgelopen week is de nieuwe dojo in gebruikgenomen door Judoschool Wouter Meijer.Judoschool Wouter Meijer is een aantal maanden geleden begonnen met de verbouwing van de gymzaal aan de Torum 17 in Scheemda. Deze gymzaal werd verkocht door de gemeente Oldambt nadat besloten was dat een Bredeschool te vormen samen met de Eexterbasisschool en ’t Jaarfke.

Op 1 juli 2020 is de judoclub uit Scheemda begonnen met verbouwen, waarna er een prachtige judozaal is gerealiseerd van 160 vierkante meter. Daarnaast is er ook mogelijkheid voor een versnapering in de kantine.

De judoschool maakt gebruik van de sporthal, maar wil ook graag de hal verhuren aan andere gebruikers. Zo is zowel de kantine als de dojo te huur. Denk aan andere mogelijkheden zoals yoga, pilates, steps, zumba, ouderengym en ga zo maar door.

Judoschool Wouter Meijer gaat verantwoord loten verkopen met de Grote Clubactie

Zaterdag 19 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor nieuwe materialen.Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat.

Verantwoord loten verkopenJeugdleden zullen via het verkoopboekje op een verantwoorde manier loten gaan verkopen, die veilig is voor zowel de verkopers als de kopers. Zo staat op de voorzijde van het boekje een online verkooplink en QR-code, die verkopers kunnen delen of kopers op afstand kunnen scannen met hun telefoon. Hoe dit in z’n werk gaat, zie je in dit instructiefilmpje.

Extra inkomsten hard nodigWe gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.

Eerste judo toernooi na corona-Lock Down een succes

Het was een lange tijd van onzekerheid. Toernooi na toernooi werd afgezegd, waaronder het districts kampioenschap -15 en het nationaal kampioenschap voor dezelfde leeftijd. Gelukkig kunnen wij verder kijken, en denken in oplossingen waar anderen problemen zien. 

Op dit toernooien werden verschillende medailles gehaald voor onze judoka's. Rick Heidema, Stefan van Ballegooijen en Esther Kleinlugtenbelt werden kampioen op dit toernooi. Rick wist daarnaast op het toernooi in een leeftijdscategorie hoger nog een zilveren medaille te halen. Zoe Hulsebos (Jv Sakaee) behaalde brons.

Rick Heidema Judoka van het Jaar U15

Rick Heidema is judoka van het jaar geworden in de categorie tot 15 jaar. Deze judoka van het jaar verkiezing wordt georganiseerd door Judo Topsport Oost Groningen. Een overkoepelende stichting die Topsport Judo in de regio Oost-Groningen wil bevorderen. Rick staat op de foto met een blauw judo pak.

21 december 2019: Daniel Jonker haalt 1e Dan Judo

Op 21 december is Daniel Jonker geslaagd voor zijn eerste dan examen. Dit examen wordt georganiseerd door District Noord Nederland (Groningen, Friesland en Drenthe). De judoka's uit deze provincies die examen willen doen voor zwarte band kunnen dat twee keer per jaar in Assen doen.

Daniel is in 2010 begonnen met judo bij judoschool Wouter Meijer in Nieuwe Pekela. En vervult sinds korte tijd een centrale rol bij de judoclub in Pekela. Naast dat hij zelf 4 uur per week traint, geeft hij ook verschillende judolessen. Daniel geeft les bij de locatie in Scheemda. De judoclub is daar een jaar geleden begonnen met lessen, en mede door de inzet van Daniel gegroeid naar een groep van ongeveer 16 judoka's.

De examinatoren waren ontzettend te spreken over het examen van Daniel. Over de cijfers wordt normaal niets gezegd, maar duidelijk was dat zijn vertoonde onderdelen voldoende waren voor een eventuele volgende dan. De jonge trainer is dan ook super gemotiveerd om door te gaan op deze weg.

 

Judoschool Wouter Meijer wil Daniel van harte feliciteren met zijn behaalde resultaat.

12 oktober 2019: Open Drentse Kampioenschappen

Zaterdag 12 oktober nam Harry Kerbof namens judoschool Wouter Meijer deel aan de Open Drentse Kampioenschappen.

Op dit sterk bezet toernooi met ruim 700 deelnemers uit binnen en buitenland beloofden het spannende wedstrijden te worden.

Namens judoschool Wouter Meijer, nam Harry Kerbof deel in de -48KG. Harry heeft mooie worpen laten zien en is sterk gegroeid in zijn ontwikkeling. Helaas kreeg Harry drie shido’s waardoor hij een gouden medaille aan zijn neus voorbij zag gaan. Harry nam plaats op het erepodium met een zilveren medaille.

6 juli 2019: Team Kampioen

Voor het eerst werd het Regiotoernooi georganiseerd voor Teams. De verschillende clubs uit Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Scheemda, Noordbroek, Muntendam, Bellingwolde werden uitgenodigd om deel te nemen aan dit team kampioenschap.

Voor Judoschool Wouter Meijer uit Nieuwe Pekela / Scheemda namen deel aan dit toernooi: Jesse de Leeuw (-33) Henk Kerbof (-38) en Harry Kerbof (+38).

 

In de voorrondes eindigde na 6 wedstrijden op de 2e plaats. In de finale ronde wisten ze alles uit zichzelf te halen en behaalde ze het goud.

Er werd tevens een individueel toernooi georganiseerd. Hierbij waren de uitslagen als volgt:

Eerste:
Steffanie Scheper

Tweede:
Barra Alvarez, Marnix van Wissen, Nick Feiken

Derde:
Daemon Vlenterie, Anouk Kerbof

Vierde:
Stian van der Veen / Bjorn Scheper

 

2 juni 2019: Trampoline Park 

Op 2 juni organiseerde de Activiteiten Commissie een activiteit in Assen. Met 25 kinderen zijn we naar een trampoline park geweest. Zelf de judo-leraren hebben meegedaan. Het was een super leuke middag.

11 mei 2019: Halfjaarlijkse Judo examens

Op 11 mei waren de halfjaarlijkse judo-examens. Deze vonden plaats op een zaterdag om hier alle kinderen in één keer examen te laten doen. Van Judoschool Wouter Meijer namen niet alle judoka's deel aan het examen. Deze kunnen het volgend halfjaar weer mee doen aan de examens. Hieronder de uitslagen van de fantastische examens.

 

Witte band + Gele slip:

Zoe Scheper & Bjorn Scheper

Witte band + Oranje slip:

Nick Feiken, Marnix van Wissen, Lars Molema, Bara Alrawi, Ruben Hoogstraten, Kyan van Kleef, Stephanie Scheper, Angel Alyssa van 't Ent, Lars Siepel & Elin Schoonbeek

Witte band + Groene slip:

Stian van der Veen, Noor Tjapkes & Fayen Musch

Witte band + Blauwe slip:

Daemon Vlenterie & Indra Bakhaty

Gele band:

Kenji Dielemans, Stijn de Vries & Vera Noor

Oranje band:

Anouk Kerbof, Jesse de Leeuw & Raya Bakhaty

Oranje band + Blauwe slip:

Henk Kerbof, Marco de Boer & Bjorn Weijn,

Blauwe band:

Jaylinn Poppinga & Monique Kenter

 

De Trainers Isa Heideveld, Axel Heeren, Daniel Jonker en Wouter Meijer waren ontzettend tevreden met de behaalde resultaten.

13 april 2019: Bartje toernooi assen

We namen deel aan het Bartje Toernooi in Assen op 13 april j.l. De judoka's van 12 jaar en ouder komen uit onder de naam van Judo Topsport Oost Groningen. Anouk Kerbof uit Oude Pekela wist voor Judoschool Wouter Meijer de bronzen Bartje-medaille in ontvangst te nemen. 

 

Namens Judo Topsport Oost Groningen haalde Daniel Jonker en Joyce de Vries zilver. Het brons was voor Stefan van Ballegooijen en Esther Kleinlugtenbelt.

Rick Heidema, Harry Kerbof  en Jeffrey Nijboer wisten helaas geen prijs te behalen.

23 maart 2019: Fantastische Resultaten in Beilen

Onze judoka's waren afgelopen weekend op het Lente Toernooi van Tachi in Beilen. Judoschool Wouter Meijer nam deel aan dit toernooi met een kleine groep judoka's. Onze coaches Daniel Jonker, Isa Heideveld en Axel Heeren waren ontzettend tevreden met het behaalde resultaat. 

 

Anouk Kerbof uit Oude Pekela wist met verschillende technieken te scoren. De laatste tijd heeft ze extra gewerkt aan zowel rechter als linker worpen. Dit was terug te zien in de wedstrijden. Anouk werd tweede.

 

Vera Noor uit Oostwold en Marnix van Wissen uit Scheemda werden met goed judo vierde. Op dit toernooi hebben alle judoka's weer extra ervaring opgedaan wat betreft de wedstrijden.

23 februari 2019: Harry en Henk Kerbof brons op DK.

Harry en Henk Kerbof uit Oude Pekela hebben op 23 maart meegedaan aan het district kampioenschap tot 12 jaar in Kollum. Dit zijn voor deze leeftijdscategorie de belangrijkste wedstrijden in het jaar. de gebroeders Kerbof wisten tijdens deze wedstrijden het beslag te leggen op een derde plaats. 

Een fantastische prestatie!

16 februari 2019: Regiotoernooi in Noordbroek

16 februari 2019 stond het MFC van Noordbroek in het teken van het Regiotoernooi van verschillende samenwerkende verenigingen in Oost Groningen. Dit toernooi is geschikt voor beginnende en recreatieve judoka's die op hun niveau wedstrijden willen draaien in de regio.

Judoschool Wouter Meijer uit Nieuwe Pekela en Scheemda nam deel aan dit toernooi met een grote groep sporters. Dit had de volgende resultaten.

Eerste prijs:

Stephanie Scheper, Anouk Kerbof, Henk Kerbof en Bjorn Weijn

Tweede prijs:

Marnix van Wissen.

Derde prijs:

Daemon Vlenterie, Nick Feiken en Jesse de Leeuw

Vierde prijs:

Noor Tjapkes en Vera Noor

2 februari 2019: MArco de Boer in Slagharen

Afgelopen weekend deed Marco de Boer mee aan het Noord-Oost Toernooi in het Overijsselse Slagharen. Voor Marco was dit zijn eerste "grote" toernooi, naast de opstaptoernooien. Hij was zichtbaar onder de indruk en wist één wedstrijd te winnen met een fantastische Ippon.

 

Helaas kon hij geen prijs mee naar huis nemen. Andere judoka's van judoschool Wouter Meijer uitkomende voor Judo Topsport Oost Groningen wisten wel in de prijzen te vallen.  

19 januari 2019: Opstaptoernooi Nieuwe Pekela

Afgelopen zaterdag vond er weer een opstaptoernooi plaats voor de jongste jeugd. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor het opdoen van wedstrijdervaring. Judoschool Wouter Meijer nam hier deel met een groot aantal deelnemers. Van onze nieuwe locatie in Scheemda namen er ook een drietal judoka's deel.

Eerste prijs: Angel-Alyssa van 't Ent, Björn Weijn, Harry Kerbof en  Marco de Boer

Tweede prijs: Marnix van Wissen, Jesse de Leeuw en Raya Bakhaty

Derde prijs: Stephanie Scheper, Henk Kerbof en Anouk Kerbof

Vierde prijs: Noor Tjapkes, Lars Siepel, Nick Feikens, Indra Bakhaty, Jonas Holsteen en Vera Noor.

31 december 2018: Oliebollen eten

Het is een jaarlijkse traditie dat we oliebollen gaan eten bij Wouter's huis. Met een record opbrengst aan de verkoop van oliebollen gaan we met de judoclub een spetterend 2019 tegemoet. 

Iedereen alvast een gelukkig, gezond maar vooral sportief 2019!

13 december 2018: Judo - Examens in Nieuwe pekela

Met nog een aantal weken te gaan, totdat het kerstvakantie is, hebben de judoka's van judoschool Wouter Meijer weer hun best gedaan met de halfjaarlijkse examens in Nieuwe Pekela. Tijdens deze examens hebben de judoka's de geleerde technieken laten zien, en werd dit beoordeeld door Isa Heideveld (1e Dan Judo) en Wouter Meijer (3e Dan Judo).

De kabouters (tot en met 5 jaar) deden examen voor een streep. Dit is een waardering die wordt gegeven voor motoriek, leergierigheid, gedrag, motivatie en opkomst. 

Witte band met gele streep:

Yara Rensema, Zoë Scheper en Björn Scheper.

Witte band met oranje streep:

Elin Schoonbeek en Stephanie Scheper.

Witte band met bruine streep:

Lars Siepel.

 

De volgende groep werd er gekeken naar de beheersing van de verschillende technieken. Hier werden ook fantastische resultaten gehaald.

Witte band met oranje slip:

Fayen Musch.

Witte band met groene slip:

Davey Scheper, Franclin Aniskubaran, Daemon Vlenterie en Indra Bakhaty.

Witte band met blauwe slip:

Kenji Dielemans (locatie Scheemda)

Witte band met bruine slip:

Vera Noor

Gele band met blauwe slip:

Raya Bakhaty en Anouk Kerbof.

Gele band met bruine slip:

Jesse de Leeuw

Oranje band:

Henk Kerbof, Marco de Boer en Björn Weijn.

Groene band: 

Harry Kerbof

8 december 2018: REgiotoernooi Muntendam

Op 8 december werd er deelgenomen aan het Regiotoernooi in Muntendam. Wouter kon helaas er niet bij zijn in verband met het Nederlandse Kampioenschap voor teams, dat werd georganiseerd in Almelo. De coaching werd gedaan door Axel Heeren en Daniël Jonker, twee andere leraren van de club.

 

De uitslagen waren als volgt:

GOUD

Lars Siepel, Raya Bakhaty en Marko de Boer.

ZILVER

Jesse de Leeuw

BRONS

Jaylinn Poppinga

VIERDE

Indra Bakhaty

3 december 2018: Kerstbomen verkoop is begonnen.

Judoschool Wouter Meijer verkoopt weer kerstbomen. De bomen zijn te koop en te halen op de kerklaan 31a in Oude Pekela. Nordmann, Servische Spar, Fraser bomen en fijnspar. Vanaf 10 euro per stuk.

29 november 2018: Zwarte pieten bij judo

Op 29 november kwamen er totaal onverwacht 3 zwarte pieten langs bij onze locaties in Nieuwe Pekela en in Scheemda. Het was een groot feest en alle kinderen waren vrolijk!

10 november 2018: Regiotoernooi Oude Pekela

Er was weer een regiotoernooi. Dit toernooi is bedoeld voor de beginnende en recreatieve judoka's in onze regio. Van onze judoclub hebben hier weer verschillende judoka's aan deelgenomen. Er was een eerste prijs voor Indra Bakhaty, Jonas Holsteen en Kick Nieman. Zilveren medaille voor Jesse de Leeuw en Marko de Boer. De bronzen medaille (3e prijs) was voor Angel-Alyssa van 't Ent, Raya Bakhaty, Henk Kerbof en Jaylinn Poppinga. Vierde, maar goed gejudood, werden Lars Siepel, Anouk Kerbof, Harry Kerbof en Monique Kenter.

Bovenste rij: Kick Nieman, Monique Kenter, Jaylinn Poppinga en Harry Kerbof

Middelste rij: Anouk Kerbof, Jesse de Leeuw, Jonas Holsteen, Henk Kerbof en Marko de Boer

Voorste rij: Indra Bakhaty, Angel Alyssa van 't Ent, Lars Siepel en Raya Bakhaty.

28 oktober 2018: Axel zilver in Europa

Tijdens de Europa Cup wedstrijden in het Sloveense Koper heeft één van onze judoka's en leraren een zilveren medaille gehaald op een Europese wedstrijd. Hierdoor staat hij nu op de 15e plek van de Wereld Ranglijst. 

Het volgende toernooi voor Axel is op 18 november in het Hongaarse Györ. Wij wensen hem ontzettend veel succes.

 

Axel Heeren (Helemaal links) haalt zilver op Europa Cup Koper 2018.

15 Oktober 2018: Judo op school afsluiting

Op maandag 15 oktober vindt het afsluitende judotoernooi plaats van de scholen CBS de Groen van Prinsterer en OBS de Linde uit Nieuwe Pekela. In deze projecten trekken de judoclubs uit Nieuwe en Oude Pekela gezamenlijk op om de kinderen in de groepen 2/3/4 en 5 de beginselen van het judo te leren. 

Het project voor OBS de Linde wordt afgesloten tussen 8:30 - 12:00 en het project van CBS de Groen van Prinsterer tussen 13:00 - 15:15 in Sporthal de Spil in Nieuwe Pekela.

Ook is er voor de judoka's de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een buitenschools slip-examen.

 

Kampioenen van dit toernooi:

Appie Slaghuis, Sam Cannegieter, Carmen Drent, Leonie Kaspers, Jonas Holsteen, Yorick Boshuizen, Joost vd Schuur, Anna Leutscher, Thirsa de Leeuw, Karsien Kuiper, Thijmen Joosten, Ties Kaspers, Daniel Koerts, Roan Nieland, Luuk in 't Hout, Heleen Pijper, Hugo Stuut, Davey Scheper, Pippa Eerkens, Jorrit Riemeijer, Iris Burema, Lars Koerts, Bas Roelfsema, Luc Wijnhout, Kevin van der Veen, Alycua Kruize, Twan Schreuder, Nanna Eerkens, Selene Vlenterie, Nick Riemeijer, Bo Bloem, Marit Grave, Hassan Dekob, Lisa Luth.

6 oktober 2018: Opstaptoernooi Nieuwe Pekela

Op zaterdag 6 oktober organiseerde judoschool Wouter Meijer uit Nieuwe Pekela het Regiotoernooi. Dit evenement is geschikt voor beginnende judoka's maar ook voor andere judoka's om meer wedstrijd ervaring op te doen. 

Op deze toernooien leren de kinderen de judoregels en raken ouders gewend aan de gebruiken binnen het judo. De judoclub uit Nieuwe Pekela steekt de laatste periode ontzettend veel energie in de beginnende jeugd door middel van Judo Op School project maar ook in andere activiteiten.

Voor judoschool Wouter Meijer was er een gouden medaille voor Angel-Alyssa van 't End, Kick Nieman en Marco de Boer. Het zilver ging naar Raya Bakhaty. Brons voor Lars Siepel en Monique Kenter. Jesse de Leeuw wist met goed judo niet verder te komen dan een vierde plaats.

Voor meer informatie over judo in Nieuwe Pekela? Kijk dan op onze website.